Service på värmepumpar

Glöm inte service på värmepumpen!

Om du överväger att införskaffa dig en värmepump, eller redan äger en, så är det viktigt att inte glömma bort den årliga servicen på värmepumpen.

Få ut det mesta av din värmepump

Med årlig service på värmepumpar försäkrar du dig med att din värmepump fungerar optimalt, samtidigt som man ser till att den utnyttjar energin på det säkraste och mest ekonomiska sättet för dig. Utöver att det är ekonomiskt för dig som ägare av värmepumpen är det också lagstadgat med eftersyn av värmepumpen.

Din värmepump kommer alltid att samla damm, vilket påverkar luftgenomströmningen negativt och dem rörliga delarna försämras gradvist. Ju mer damm som samlas i värmepumpen ju högre blir elräkningen och ju högre elräkningen blir desto högre blir dina uppvärmningskostnader. Detta för att värmepumpen måste arbeta hårdare för att upprätthålla en konstant temperatur.

Samtidigt kan man inte själv se om värmepumpen behöver service men man kan ofta se påverkan på delarna inne i maskinen. Därför är det viktigt att att ett kvalificerat företag genomför en årlig service på värmepumpen så att du undviker ovälkomna problem med den.

Service på värmepump

Det är olika regler på vilken service som ska genomföras och av vem. Allt utifrån vilken typ av värmepump ni har. Det är noggranna regler för service av värmepumpar och ännu mer specifika för jordvärmepumpar. Det ställs krav att servicen ska utföras av behörig personal med rätt typ av utbildning.

Det är olika vad en värmepumpsservice kan innehålla, allt beror på vilken typ av värmepump du har. Samtidigt kommer det också variera beroende på vilket avtal du har hos din service-montör.

Det är 8 saker som ska bli utfört oavsett vilken leverantör och värmepump ni använder:

  • Tryck & temperatur
  • Rensning av filter (för att undvika framtida problem)
  • Överhettning & underkylning (mätning av köldegenskaper)
  • Reglering av termoventil
  • Genomgång av styrningens uppsättning
  • Optimering av cirkulationspumparna
  • Genomgång av eventuella fel du har upplevt
  • Genomgång av slangtäthet (vid jordvärmepump)

Vänd dig till oss för service på värmepumpar!​

​Frågor?

Kontakta oss​ här

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

​Firmainformation

Sjöbo Värmetjänst

Org nr: 556282-5603

adressinformation
​Kontor

​Majorgränd 17,

275 37 Sjöbo​

adressinformation
​Verkstad / Lager

​Åkaregränd 1,

275 39 Sjöbo​

kontaktinformation